Anteckningar, minneslappar, tidningsklipp (4)

Här är diverse igen som jag ville kasta men ändå ha kvar.

Böcker som bör läsas, tidningsklipp att spara och håruppsättningar som jag oftast inte har tid att göra ;). En inbjudan till premiären av filmen ”Dom över död man” där jag var statist, blev omgjord till traditionell tant men bäst av allt – i realtid kunde se hur en bildens mästare, Jan Troell, arbetade för att fånga alldeles speciella sekvenser, många andlöst vackra,  med sin kamera.

IMG_0429Svetsbeteckningar från svetskursen jag gick med nästan bara män som kurskamrater. Under någon period var jag ensam kvinna bland 20-25 män. Arbetare. Somliga av dem med en sådan uppenbar, osviklig och imponerande talang att jag blev andlös. Och olycklig för att jag inte klarade det själv.

De som aldrig svetsat förstår nog inte vilken skicklighet som krävs för att göra en riktigt vacker och tät svetssöm.

Efter att ha vikarierat i vården inser jag att jag hellre är ensam kvinna bland många män än kvinna på en större arbetsplats med bara kvinnor.

Vad gäller kvinnoarbetsplatser syftar jag alltså inte på underbemanningen eller vad den innebär för de gamlas livskvalitet eller ens de hälsofarliga ryckiga arbetstiderna och delade turerna.

Om jag ska arbeta med män föredrar jag yngre män.  Äldre män – över 40 – betraktar jag generellt som en förlorad generation.  Många har en benägenhet att bli alltför uppblåst självgoda, dominant och faderligt nedlåtande och bestämmande mot kvinnor.
Men undantag finns.

 

 

IMG_0441IMG_0463

IMG_0868

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0372 2

 

 

IMG_0456

 

 

IMG_0471

IMG_0468

Arbete, kultur, livet , , , , ,

Comments are closed.