Kommentarer till Vad säger Borg? Egentligen… http://viita.se/2012/10/03/vad-sager-borg-egentligen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vad-sager-borg-egentligen Mon, 10 Dec 2012 14:34:20 +0000 hourly 1 Av: Kattvakten http://viita.se/2012/10/03/vad-sager-borg-egentligen/#comment-215 Fri, 05 Oct 2012 03:39:10 +0000 http://viita.se/?p=879#comment-215 Läsvärt blogginlägg angående topic om politiker som inte pratar med folket.
”…

Budskapet i platsannonser är oftast: vi vill ha kreativa individer som ”think outside the box”. Medan medarbetarna i verkligheten möts av: ”don’t think outside your boss”. Går det ihop? Såklart inte!

Jag tror att vi är inne på en farlig och kortsiktig väg. Det stora i livet och i företagen uppstår ju i möten mellan människor och kulturer. Det är nya idéer som blir nya produkter, tjänster och marknader.

Jag är övertygad om att vi måste vinna tillbaka samtalet och mötet mellan människor. Man kan förstås inte på demokratisk väg rösta om beslut, cheferna ska fortsatt vara tydliga ledare. Men jag tror att vi alla har känt skillnaden när alla i företaget – jag menar alla – är med på tåget. Det finns ingen större kraft! Hur många har inte känt hur bra det var på en ”kick off” eller konferens och några dagar senare är allt som vanligt igen…

Bra chefer vågar möta sina medarbetare på riktigt och tar sig också tid att göra det. Det är i öppna, ärliga och trygga möten mellan människor som underverken uppstår!”

]]>