Sökes särbo/kulbo som betalar HELA hyran. Mvh feminist

Ja, förresten.
Varför inte en särbo/kulbo som förutom hyran även betalar elen.

Då kan jag shoppa för resten.
Då är det inte längre nödvändigt att göra klädinköpen i Röda Korsets butiker – och kalla klädstilen vintage för att den ska låta lite mer spännande.

Jag vet inte vilken värld partitopparna lever i, men den är definitivt inte min.

I min verklighet existerar inte ens tanken att jag skulle ha en partner – som inte ens är sambo – ja, Juholt sa ju att han var särbo/kulbo när han tillträdde – som bekostar mina fulla hyreskostnader och utgifter för el.

De som inte reagerar mot sådana regelverk måste ha drabbats av både feministisk och politisk fartblindhet.

De kvinnor och män jag varit omgiven av har nog aldrig ens snuddat vid tanken på att kvinnor inte skulle stå för både egen försörjning – och egna utgifter.

Dom har kanske inte beskrivit sig själva som feminister – och somliga har nog inte ens varit med i det Socialdemokratiska parti som utropat sig som feministiskt.

Men både de, jag och våra partners har nog sett det som en absolut självklarhet att stora gemensamma utgifter är något som delas.

Den tid när kvinnor var hemmafruar – ja, inte arbetarklassens kvinnor förstås, dom har ju alltid fått arbeta – och männen stod för den huvudsakliga försörjningen trodde jag var något som tillhörde 50-talet.

Jag som varit ensamförälder har för övrigt påtagliga erfarenheter även av vad det innebär att betala HELA hyran.

Utan bostadsbidrag.

För bostadsbidraget gröptes ju ur smygvägen och successivt medan Socialdemokraterna var med och regerade.

Fast det är väl en annan historia, en skärv ur en verklighet som väl närmast ter sig exotisk för många yrkespolitiker.

För övrigt anser jag att de som ifrågasätter en partiledare som riskerar att bidra till att partiets sympatisörer blir ännu färre och partiet ännu mer kraftlöst är mer lojala med sitt parti än de som ihärdigt försöker täppa igen munnen på kritikerna.

politik, Permalink

17 Responses to Sökes särbo/kulbo som betalar HELA hyran. Mvh feminist

 1. Helena says:

  Mattias:
  Om jag fick välja så skulle jag definitivt föredra poeter framför politiker idag.
  Inte minst allas vår Tomas Tranströmer :)

 2. Helena says:

  Pappa B:
  Fast de bortrationaliserade tv-licenserna var det väl i och för sig helt andra politiker än Sahlin som stod för.
  Politiker hemmahörande i den andra flanken :)

 3. vill Sverige ha en kulbo och en dumbo som ledarpar?

 4. pappa B says:

  Ja kära lilla vän. Jag har sagt det förr och tyvär måste jag säga det igen. Varför göra alla dessa misstag. I dagläget att hålla på clownen, smusslaren Juholt? Ja, ja, ja …jag förstår, det var det bästa ni kunde hitta och detta är ju fruktansvärt. Jag tycker uppriktigt synd om mina gamla kamrater uppe i norr som av hela sitt hjärta, gång på gång förökt få tillbaka sossarna till makten. Nu hissade man flaggan och sjön kampsången med ännu högre och klarare stämma, Juholt hade klivit upp på arenan efter att ha baktalat Sahlinskan och själv framstått som en riktig hedersknyffel. Jo hej faderej. Den där stackars Tobleronen och obetalda TV-licenser spökar för fru Sahlin än i dag. Tror ni i er anfald att ni inom partiet straffar den här skithögen lika hårt? Nej nu är det en man och då glömmer man så mycket lättare. Blixtsnabbt. De stora partikamraterna har lagt en våt filt över huvudet på Håkan och gömt honom för media. Vilken jävla demokrati!

  Godnatt min käre gamle vän, lova mig nu, gör inga fler misstag under 2011
  kram och godnatt, hoppas många kulkompisar svarar :)
  Din lille manlige blåa vän i Göteborg

 5. Helena says:

  Ja, jag såg nyhetsinslaget.
  Det här är så ledsamt ur mängder med aspekter.

 6. Jonny Disenfeldt says:

  Enligt nyheterna (SVT) så ska Morgan Johansson ha först kontrollerat via telefon med Juholt och fått det sanktionerat av Juholt att stödja de tankar kring att kunna ta bort svenskt medborgarskap / utvisa de som begår kriminella handlingar som herr Reepalu drivit.

  Detta togs tydligen upp på dagens möte.
  Det borde vara slut nu. Dags att släcka och stänga butiken…

 7. Helena says:

  Roligt att höra Alexandra.
  Somliga tycks anse att medlemmar och partisympatisörer är till för partiets toppskikt och partiledare.
  Jag envisas med att tycka att partiers toppskikt och partiledare ska vara till för partiernas medlemmar och sympatisörer.

 8. Din slutkläm värmde:
  ”För övrigt anser jag att de som ifrågasätter en partiledare som riskerar att bidra till att partiets sympatisörer blir ännu färre och partiet ännu mer kraftlöst är mer lojala med sitt parti än de som ihärdigt försöker täppa igen munnen på kritikerna.”

 9. Mattias S says:

  OK, ja det är överkurs för mig. Vet inte varför det skulle vara fel att köpa just hushållsnära tjänster. /Mattias

 10. Helena says:

  Mattias:
  Fast tyvärr har Pagrotsky en plump i mitt personliga protokoll på grund av att han använt Ruttjänster.
  Om jag ska tro vad jag sett i massmedierna.

 11. Mattias S says:

  Ett tips från en utomstånede: In med Pagrotsky! Den ende av resning, den fysiska storleken till trots – som ni har. /Mattias

 12. Helena says:

  Bra förslag. Fast det tar nog ett tag att reda ut för mig.
  Ser nu att det närmast är myrstorlek på kommentarerna.

 13. Helena says:

  Suveränt, Anders N.
  Fribo. Konstigt att rubrikmakarna inte kommit på det ännu. Fast dom ligger väl lite efter dom sociala medierna :)
  Kallar Greider det här för en droppe.
  Inte hört.
  Droppen som urholkar stenen då?

 14. anders s says:

  …ett råd ang. din blogg….använd ett större typsnitt (svårläst på mindre displayer), och ta bort den bruna bakgrunden i kommentarsrutan../anders

 15. Helena says:

  Heej Mattias.
  Ja, mer än uppfriskande.
  Men människor med privilegier släpper nog inte ifrån sig dom så alldeles lätt.

 16. Jag tycker att begreppet fribo har fått ett ansikte i och med denna affär, eller droppe som Göran Greider vill kalla den. Särbo, Sambo, Kulbo, Fribo låter som poesi, fyra rader rimmad vers eller kanske ett nonytottot sospoproråkok.

 17. Mattias S says:

  Om jag nu ska försöka vara trösterik, och dessutom optimist, för visst behövs en fungerande opposition och ett parti med någotslags socialdemokratisk värdegrund (à la Tage Danielsson eller så):

  Kanske är det här på lång sikt det bästa som kan hända ditt parti! Att krisen blir riktigt akut och uppenbar för alla, och att även organisationen helt smulas sönder. Kanske är det först då som alla osunda bindningar – till historien, till särintressen med mera – släpper taget och en verklig renässans blir möjlig. Det lär inte ske över en natt. Men det lär inte ske över huvud taget om inte massor av bagage först lämpas över bord! Vilket förutsättningar nu skapas för.

  Ärligt talat: rasera det gamla, bygga nytt – känns det inte lite uppfriskande? Minns Karin Boye; det är ändå vägen som gör mödan värd. ;-) /Mattias

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>