Centerfriska bröst

Centerpartiet tycks anse att det finns någon slags motsättning mellan friska bröst och Mikael Wiehe.

Åtminstone att döma av vad som måste vara en av de mer häpnadsväckande partiannonserna under den här valrörelsen.

Det finns en bakgrund till Centerpartiets annons.

En bakgrund som är nästan lika häpnadsväckande som annonsen.

Personligen är jag övertygad om att vi har utrymme både för sång, musik, kulturarbetares yttrandefrihet – och omsorg om friska bröst.

Centerpartiets omsorg om friska kvinnobröst marscherar i absolut otakt med alliansens politik vad gäller sjukförsäkringarna.
En kvinna som behöver en längre sjukskrivning efter en bröstcanceroperation ska definitivt inte räkna med motsvarande humana eller ömsinta tongångar.

Instämmer med Emelie.
Reinfeldt, Husmark-Pehrsson, Maud Olofsson har visat en ofattbar politisk ohederlighet när de besvarat frågor om sjukförsäkringarna med lögner.

Jag vet att det är så. Och mängder av andra – sjuka och vårdande – människor vet också att det är just så.

Kommentarer (8) »

 • Anders skriver:

  Det är lätt att glömma att socialdemokraterna hade samma problem med försäkringskassan under sitt styre:
  http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=67&doktyp=fr&dok_id=GT11907&rm=2005/06&bet=907
  http://www.vk.se/Article.jsp?article=30407

 • Leif skriver:

  Björn Rosengren, norrbottens tidigare landshövding gjorde en gång av med ungefär lika mycket pengar på kvinnobröst i porrklubben Tabu som Mikael Wiehe skulle få i gage men inte fick (60000kr).

  ”Jag trodde att det var en avancerad nattklubb – inte en porrklubb”

  Björn Rosengren, f.d. TCO-ordförande, om sitt besök på porrklubben Tabu 1991 där han lät fackmedlemmarna stå för notan på 55 600 kronor. Några år senare blev han utsedd till näringslivsminister av statsminister Göran Persson.

  Temat gick igen i slutet på 90-talet i Luleå dit Björn Rosengren förvisats som landshövding när höga offentliga chefer med stöd av honom anordnade en strippfest med ryskor i en lägenhet på Storgatan i Luleå. Pris: 50US$ per bröst..

  Det har gått bra för Björn Rosengren som idag är en välbeställd godsherre och jobbar åt TV3. Man kan därför inte säga annat än att det lönar sig satsa på kvinnobröst i nyliberalismens anda. Hellre det än kultur.

 • Helena skriver:

  Anders:
  Nädu, jag har varken glömt – eller förlåtit – när S började agera för att dra ner sjuktalen. Anna Hedemo – och det sätt hon uttryckte sig på apropå sjuka – gör att jag nog aldrig kommer att ge särskilt många shilling för henne. I bakhuvudet minns jag även en intervju med Nalin Pekgul vars åsikter om sjuka; gör att jag inte är speciellt svag för henne heller.
  Men faktum är att alliansen har drivit det här mycket, mycket längre. Över alla tänkbara mänskliga gränser. Det är och förblir ofattbart att vi kan bli så avtrubbade att vi sitter och lyssnar – och somliga till och med överväger att rösta – på politiker som tycks drabbade av någon slags känslokyla. Vi borde väl ha någon slags varningsspärrar som slår till när vi märker att det förs en politik som går i fascistoid riktning.
  Den politik och de värderingar som många av alliansens politiker avslöjar apropå utförsäkringarna, arbetslinjen och det så kallade utanförskapet – som väl aldrig varit värre än under den här regeringen – gör att jag hela tiden associerar till Zygmunt Bauman och det han skrev om trädgårdsmästarstaten.
  ”Trädgårdsskötseln och läkekonsten är funktionellt utpräglade former av den verksamhet som innebär att nyttiga element som ska få leva och frodas, avskiiljs och isoleras från skadliga och osunda element som måste utrotas.”
  Enligt Bauman bedrivs det klappjakt på allt som är obestämbart, otydligt, odefinierbart och ambivalent. Främlingen är ett huvudmål i den jakten. För att främlingen hotar förenklade uppdelningar mellan vänner och fiender. Främlingen bejakar både-och istället för antingen-eller. Bauman tror på människans förmåga till tolerans och empati och ser faror i viljan att kontrollera, styra, skapa ordning, sträva efter villkorslös makt.
  Hursomhelst…Vad den här regeringen har gjort mer än någon annan är just att skapa ett samhälle inte bara med ökade ekonomiska klyftor utan även gödslat och förstärkt värderingar om Vi och Dom. Jag blir närmast mörkrädd när jag ser konsekvenserna av ett sådant tänkande.

 • Helena skriver:

  Ja, jag såg Björn Rosengren i ett tv-inslag för en tid sedan. Han hade blivit betänksamt rund om magen. Lite synd; han var ju faktiskt ganska snygg när han bodde här i Norrbotten.

 • Abbe skriver:

  SÅ GICK DET TILL PÅ SOSSARNAS TID…

  ********************************************************
  Försäkringskassan och cancersjuka http://alturl.com/ofwu
  ********************************************************
  Mor nekades sjukskrivning vid dotterns självmord http://alturl.com/cvzs
  ********************************************************
  Försäkringskassan drev henne till självmord http://alturl.com/i577
  ********************************************************
  Försäkringskassan får sjuka att ta sitt liv http://alturl.com/r5xa
  ********************************************************
  Från inkompetens i amalgamfrågan till självmord http://alturl.com/3rvr
  ********************************************************
  Folk behandlas som ping-pong-bollar http://alturl.com/e5ru
  ********************************************************

  RÖSTA PÅ ALLIANSEN FÖR ETT BÄTTRE SVERIGE!!!

  RÖSTA PÅ ALLIANSEN FÖR ETT BÄTTRE SVERIGE!!!

 • Helena skriver:

  Är du från vettet??!! :) Du menar väl inte att enstaka fall under S regering går att jämföra med vad som närmast är en välfärdsmassaker under vår nuvarande regering.
  Det fanns brister under S tid också. Som jag var och fortfarande är mycket kritisk till.
  Men det som pågår nu är så människovidrigt att jag inte skulle klara av att se mej i spegeln med bibehållen självrespekt om jag röstade för en sådan politik.
  Att ledande allianspolitiker dessutom är så skrupelfria att de står och ljuger om rehabkedjor som inte existerar annat än på pappret; och pratar om att de vill förhindra utanförskap – när deras politik stöter ut människor – övergår mitt förstånd.
  Förstår dom inte att sådana lögner obönhörligt blir avslöjade eftersom otaliga människor vet hur verkligheten ser ut.

 • Abbe skriver:

  Sanningen kommer dock sällan långt efter. Läser man Socialdemokraternas och LO:s utredningar ”Mera arbete mera försäkring” samt ”Sjukas rätt till stöd” hittar man snart precis samma ”stupstock” som de så hårt kritiserat Alliansen för.
  Det finns dock en skillnad i utredningen och den är mycket väl värd att observera.
  Enligt Socialdemokraterna ska, enligt deras egen utredning, stupstocken infalla efter ca 12 månader! Enligt LO ska den infalla efter 14-15 månader!
  Observera detta då Alliansens hemska och onda ”stupstock” inte infaller förrän efter 18 månader!” LÄS MER PÅ MIN BLOGG SE MONA SHALIN FIFFLA

 • Helena skriver:

  Mona Sahlin heter Mona Sahlin och ingenting annat…Lider du av partiell dysleksi…
  Om du vill bedriva allianspropaganda, kan du inte räkna med att få dina kommentarer publicerade när du går ner på sådan låg nivå.
  Så med andra ord; jag släpper inte in fler kommentarer från dej.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>