Mauds övernaturliga gåvor

De senaste dagarna har svenskarna låtit sig förstummas.

Det har nämligen visat sig att vi alla gjort oss skyldiga till en grov underskattning av partiledaren Maud Olofssons förmågor.

Vilket i sin tur så klart beror på att hon är kvinna.

Men trots det; har hon tagit sig fram. Som en skogsmaskin har hon drivit sig framåt genom politiska landskap lika svårframkomliga som nyavverkade skogsskiften.

Något som hon troligen aldrig klarat av utan sina speciella gåvor; förmågan att känna av saker och se in i framtiden.
Kvinnlig intuition…

Det är ju inte bara så att hon som i ett trollslag lyckades förvandla centerpartiet från ett historiskt starkt kärnkraftmotståndarparti till ett kärnkraftsförespråkarparti…

Långt innan någon annan människa ens snuddat vid fenomen som ozonskikt och ozonhål så lät hon- enligt DN - sina tankar löpa vidare från ladugårdar till ozonskikt.

Redan när Maud var 13 så låg hon nämligen sömnlös på nätterna i barndomshemmet i oro för ett ozonskikt vars risker för uttunning inte ens forskarna var medvetna om.

När Maud Olofsson var 13 så befann vi oss i året 1968. De första larmen om ozonskiktet kom 1975 – vilket Badlands Hyena reflekterar över.

Ja, Maud Olofsson har sannerligen övernaturliga gåvor som vi alla borde ha förstått att uppskatta mycket mer än vi haft förstånd att göra.

Något hon uppenbarligen också blev medveten om redan som ung flicka – var att vissa människor har mer och andra har mindre.

” Vi levde under små omständigheter och det har präglat vem jag slåss för. Men jag gör det ifrån frihetliga argument. Jag vill inte att människor ska styra och ställa över mig. Att bestämma mer själv är en jättestark värdering i hela centerrörelsen”.

När jag läser det citatet i DN-artikeln inser jag alldeles tydligt att jag aldrig kommer att lyckas ta mig upp till Maud Olofssons nivåer.

För att tala vanlig bondsvenska; jag hänger helt enkelt inte med.

Vilket väl så klart måste bero på att jag saknar Maud Olofssons förmågor att känna av och se in i framtiden.

I DN- intervjun säger nämligen Maud Olofsson att hennes erfarenheter av att ha levt under små omständigheter präglat det hon slåss för.

Som sagt jag hänger inte med.

Jag måste nog sätta mig ner och söka vägledning i mina Tarot-kort.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>