Kommentarer till Var i h….e fanns kvinnorna när Debatt diskuterade sjukskrivningar http://www.viita.se/2010/05/13/var-i-h-e-fanns-kvinnorna-nar-debatt-diskuterade-sjukskrivningar/ Tue, 20 Jul 2010 22:30:29 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.0.1 Av: Helena http://www.viita.se/2010/05/13/var-i-h-e-fanns-kvinnorna-nar-debatt-diskuterade-sjukskrivningar/comment-page-1/#comment-3259 Helena Wed, 26 May 2010 22:51:24 +0000 http://www.viita.se/?p=6565#comment-3259 Dessutom Lena, så handlar det ju om mer än antalet kvinnliga debattörer som får medverka. Det handlar ju om att sjuka kvinnor får mindre pengar till rehabiliteringsinsatser jämfört med män, att kvinnor har svårare att få sin ohälsa godkänd som arbetsskada jämfört med män.... Med mera, med mera... Dessutom Lena, så handlar det ju om mer än antalet kvinnliga debattörer som får medverka. Det handlar ju om att sjuka kvinnor får mindre pengar till rehabiliteringsinsatser jämfört med män, att kvinnor har svårare att få sin ohälsa godkänd som arbetsskada jämfört med män….
Med mera, med mera…

]]>
Av: lena alun http://www.viita.se/2010/05/13/var-i-h-e-fanns-kvinnorna-nar-debatt-diskuterade-sjukskrivningar/comment-page-1/#comment-3247 lena alun Sat, 22 May 2010 13:22:39 +0000 http://www.viita.se/?p=6565#comment-3247 [...] Reinfeldt I Agenda. Svt är helt klart med på att mörka sjukförsäkringskatastrofen. Det är det fler än jag som ser; Jo, jag såg att det satt ett antal kvinnor i publiken; men under den tid jag tittade på [...] [...] Reinfeldt I Agenda. Svt är helt klart med på att mörka sjukförsäkringskatastrofen. Det är det fler än jag som ser; Jo, jag såg att det satt ett antal kvinnor i publiken; men under den tid jag tittade på [...]

]]>
Av: Helena http://www.viita.se/2010/05/13/var-i-h-e-fanns-kvinnorna-nar-debatt-diskuterade-sjukskrivningar/comment-page-1/#comment-3223 Helena Sat, 15 May 2010 16:58:34 +0000 http://www.viita.se/?p=6565#comment-3223 Leif, det gick inte att komma in via den länk du skickat. Men hur som helst; jag minns att jag för evigheter skrev om frågan; d v s att kvinnor fick sämre villkor - minns inte om det var högre premier eller lägre ersättning från försäkringsbolag med hänvisning till att kvinnor lever längre än män. Leif, det gick inte att komma in via den länk du skickat.
Men hur som helst; jag minns att jag för evigheter skrev om frågan; d v s att kvinnor fick sämre villkor – minns inte om det var högre premier eller lägre ersättning från försäkringsbolag med hänvisning till att kvinnor lever längre än män.

]]>
Av: Helena http://www.viita.se/2010/05/13/var-i-h-e-fanns-kvinnorna-nar-debatt-diskuterade-sjukskrivningar/comment-page-1/#comment-3222 Helena Sat, 15 May 2010 16:38:32 +0000 http://www.viita.se/?p=6565#comment-3222 Arne, nä, det är just det som gör att jag blir upprörd. Hur tänkte Debatt-redaktionen när dom bjöd in debattörer till det här programmet. Det finns mycket i den här frågan som bör belysas utifrån kvinnors erfarenheter av ohälsa. Jag ska försöka lägga in några länkar på artiklar jag skrivit i frågan; dom är inte dagsfärska, men jag tror faktiskt inte att det hänt särskilt mycket sedan dom skrevs. Vem får <a href="http://www.viita.se/tidningsartiklar/halsa/kvinnors-halsa-nedprioriteras/" rel="nofollow">kosta</a> mest i rehabilitering? Varför blir kvinnor <a href="http://www.viita.se/tidningsartiklar/halsa/sjukskriven-pa-hel-eller-deltid/" rel="nofollow">deltidssjukskrivna</a> i högre grad än män? Om <a href="http://www.viita.se/tidningsartiklar/halsa/socialt-stod-viktigt-for-utbranda/" rel="nofollow">omgivningens stöd</a> har så stor betydelse för att exempelvis utbrända ska kunna återkomma till sitt arbete; då måste det väl finnas ganska stor okunskap om hur sådant stöd ska ges i arbetsorganisationer? Vet inte om jag lyckade länka till artiklarna; annars finns det lite artiklar apropå Hälsa under fliken Tidningsartiklar. Där framgår också att det finns många kvinnor som - i likhet med mig själv - har kunskap och engagemang i de här frågorna. Arne, nä, det är just det som gör att jag blir upprörd. Hur tänkte Debatt-redaktionen när dom bjöd in debattörer till det här programmet. Det finns mycket i den här frågan som bör belysas utifrån kvinnors erfarenheter av ohälsa.

Jag ska försöka lägga in några länkar på artiklar jag skrivit i frågan; dom är inte dagsfärska, men jag tror faktiskt inte att det hänt särskilt mycket sedan dom skrevs.

Vem får kosta mest i rehabilitering?

Varför blir kvinnor deltidssjukskrivna i högre grad än män?

Om omgivningens stöd har så stor betydelse för att exempelvis utbrända ska kunna återkomma till sitt arbete; då måste det väl finnas ganska stor okunskap om hur sådant stöd ska ges i arbetsorganisationer?

Vet inte om jag lyckade länka till artiklarna; annars finns det lite artiklar apropå Hälsa under fliken Tidningsartiklar.
Där framgår också att det finns många kvinnor som – i likhet med mig själv – har kunskap och engagemang i de här frågorna.

]]>