Ska be att få understryka…

…att jag faktiskt inte lyckades ta mig igenom en bok; på grund av de många understrykningar som en tidigare boklånare gjort.

Uschiamej, nu låter jag verkligen som ”vän av ordning”, men det är sant.

Åtminstone nästan.

Lånade en bok som någon tipsade mej om här på bloggen; ”Vart du än går är du där”.

Det visade sig att den handlade om Mindfulness.

Tror aldrig att mitt huvud kokat av så många tankar som i sin tur spretade åt så många olika håll som när jag försökte samla mig för att lära av den här boken.

”Meditation lär en hur man tar sig ut ur strömmen, sätter sig på stranden och lyssnar till forsen, tar lärdom av den och slutligen låter dess energi leda en istället för att bli slav under dess tyranni.”

Står det bland annat.

Jag misslyckades med att lyssna på forsen.

Plötsligt rusade det i huvudet av tusentals göromål som bara måste uträttas.

Värre än någonsin faktiskt.

Tror jag skulle ha kunnat rensa ett helt block med post-it lappar; och påminnelser om allt som plötsligt borde göras.

Och till det kom så alla de här stressande understrykningarna.

”Meditation brukar betraktas som en avancerad sysselsättning, men det är egentligen inte riktigt. Meditation är enkelheten själv. På skämt brukar man säga: `Gör ingenting alls. Bara sitt.`

”Ett bra sätt att stoppa allt görande är att för ett ögonblick gå över till `varande`.

Jag kan i och för sig förstå att en föregående läsare känt behovet av att stryka under exempelvis varande; för jag går fullständigt bet på att komma till insikt om hur man går över till varande.

Vi har en läkare här i trakterna som är en jäkel på Mindfulness.

Han har för övrigt varit ordentligt aktiv även i Läkare utan gränser har jag för mej; för visst var det väl dom som fick Nobels fredspris en gång i tiden.

Minns att jag intervjuade honom för hundra år sedan; om vad som då kallades Giraffspråket.

Antar att Giraffspråket var ett slags embryo eller en beståndsdel i det som idag kallas Mindfulness.

Stötte för övrigt ihop med den här doktorn när vi båda var på samma folkhögskola för att delta i varsin kurs/happening/konferens/.

Han deltog i en retreat; och jag deltog i en annan happening på likartat tema.

Fast i vår grupp fick vi prata med varandra.

Så när jag stötte ihop med Giraff-gossen i matsalen; det bästa med konferenser är att maten alltid så god; så började jag givetvis prata glatt.

Fast nu var det förstås så att han deltog i en retreat; och därmed fick deltagarna i kursen inte prata överhuvudtaget under de dagar de var där.

Inte ens under lunchtid.

Så vår konversation blev av förståeliga skäl mycket, mycket kort.

Själv fortsatte jag att delta i min happening/kurs/konferens.

Det var för övrigt Trygghetsrådet som stod för fiolerna.

Tittade och lyssnade intensivt på en kvinna som satt med benen i kors och såg lite snitsigt yoga-aktig ut; hade huvudet effektfullt inlindat i en sjal och de lediga byxorna effektfullt pösande mot liggunderlaget.

Det kändes som att jag klivit in i filmen – har för mej att det var med Lasse Åberg – där man gjorde underbar komedi  av olika själskurser.

Jag höll på att dö av skratt – men höll igen – för jag ville hinna vara med när kvinnan i de lösa och lediga byxorna skulle tända sin rökelse.

Nej, jag har inte talang; eller tillräckligt med ro i själen för att klara av sånt här.

Inte just nu.

I synnerhet inte  med en bok som bara har kort lånetid; två veckor; och andra redan står och trampar en i hälarna för att få börja göra sina understrykningar.

Månne förresten om Trygghetsrådets motsvarigheter i Göteborg erbjuder liknande kurser/happenings/konferenser till de Volvo-arbetare som blev av med sina jobb förra året.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>