Kommentarer till Nu har Wanja Lundby-Wedin gjort en resa för mycket… http://www.viita.se/2009/05/24/nu-har-wanja-lundby-wedin-gjort-en-resa-for-mycket/ Tue, 20 Jul 2010 22:30:29 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.0.1 Av: Britta_S http://www.viita.se/2009/05/24/nu-har-wanja-lundby-wedin-gjort-en-resa-for-mycket/comment-page-1/#comment-1581 Britta_S Sat, 30 May 2009 17:50:42 +0000 http://www.viita.se/?p=3223#comment-1581 Nej du har inte varit särskilt tydlig. Jag kan inte se hur du kan få det till att en resa betald ur egen ficka kan ses som en gräddfil och förmån på grund av frugans fackliga uppdrag. Jag tolkar din brist på svar som att du faktiskt tycker att vi alla ska hålla oss i Sverige och inte nånsin åka utomlands. Såvida inte alla andra svenskar har råd att göra det. Vi ska helt enkelt bli NordKoreaner. Jo tack jag kommer nog att vara ytterst sparsam gäst på denna sida. Nej du har inte varit särskilt tydlig. Jag kan inte se hur du kan få det till att en resa betald ur egen ficka kan ses som en gräddfil och förmån på grund av frugans fackliga uppdrag.

Jag tolkar din brist på svar som att du faktiskt tycker att vi alla ska hålla oss i Sverige och inte nånsin åka utomlands. Såvida inte alla andra svenskar har råd att göra det. Vi ska helt enkelt bli NordKoreaner.

Jo tack jag kommer nog att vara ytterst sparsam gäst på denna sida.

]]>
Av: helena http://www.viita.se/2009/05/24/nu-har-wanja-lundby-wedin-gjort-en-resa-for-mycket/comment-page-1/#comment-1580 helena Sat, 30 May 2009 16:12:15 +0000 http://www.viita.se/?p=3223#comment-1580 Jag tycker nog att jag har förklarat mej så tydligt att till och med ett barn borde förstå skälen till min kritik. Om du inte gillar mitt bluddrande kan du ju söka efter någon annan hemsida/blogg som är mer lättbegriplig;  exempelvis LO.s hemsida. Jag tycker nog att jag har förklarat mej så tydligt att till och med ett barn borde förstå skälen till min kritik.

Om du inte gillar mitt bluddrande kan du ju söka efter någon annan hemsida/blogg som är mer lättbegriplig;  exempelvis LO.s hemsida.

]]>
Av: Britta_S http://www.viita.se/2009/05/24/nu-har-wanja-lundby-wedin-gjort-en-resa-for-mycket/comment-page-1/#comment-1579 Britta_S Sat, 30 May 2009 13:58:38 +0000 http://www.viita.se/?p=3223#comment-1579 Jag förstår fortfarande inte vad du menar Tycker du att det är fel att en människa som har råd åker utomlands på semester. Det är ju det det handlar om. Wanja Lundby Wedins man betalade själv sin resa till Italien och stod för sina egna kostnader. Det enda var att han faktiskt sov i samma rum som sin hustru vilket antagligen inte hade någon som helst betydlelse för rumskostnaden. Vad har du och alla andra för problem med det???  Vad har det med gräddfil att göra? Jag har aldrig någonsin påstått att jag vill ha ökade klyftor. Tycker personligen att det är förskräckligt att ha fått stora skattesänkningar på bekostnad av de behov som nu växer i samhället i krisens spår. Gillar inte att du lägger ord i munnen på mig som jag aldrig skulle komma på tanken att själv formulera Men jag kan väl göra lika mot dig. Du kanske tycker att den nordkoreanska modellen är bra. Alla har det lika uselt utom diktatorn. Svara på min fråga i stället för att bluddra om sånt som inte hör hit! Tycker du att ingen borde få åka utomlands om inte alla människor i Sverige har råd??? Eller vad menar du egentligen? Jag förstår fortfarande inte vad du menar

Tycker du att det är fel att en människa som har råd åker utomlands på semester. Det är ju det det handlar om. Wanja Lundby Wedins man betalade själv sin resa till Italien och stod för sina egna kostnader. Det enda var att han faktiskt sov i samma rum som sin hustru vilket antagligen inte hade någon som helst betydlelse för rumskostnaden. Vad har du och alla andra för problem med det???  Vad har det med gräddfil att göra?

Jag har aldrig någonsin påstått att jag vill ha ökade klyftor. Tycker personligen att det är förskräckligt att ha fått stora skattesänkningar på bekostnad av de behov som nu växer i samhället i krisens spår. Gillar inte att du lägger ord i munnen på mig som jag aldrig skulle komma på tanken att själv formulera

Men jag kan väl göra lika mot dig. Du kanske tycker att den nordkoreanska modellen är bra. Alla har det lika uselt utom diktatorn.

Svara på min fråga i stället för att bluddra om sånt som inte hör hit!

Tycker du att ingen borde få åka utomlands om inte alla människor i Sverige har råd??? Eller vad menar du egentligen?

]]>
Av: helena http://www.viita.se/2009/05/24/nu-har-wanja-lundby-wedin-gjort-en-resa-for-mycket/comment-page-1/#comment-1576 helena Thu, 28 May 2009 20:56:03 +0000 http://www.viita.se/?p=3223#comment-1576 Nu har jag förstås inte pratat om din familjeekonomi; utan om det stötande i att fackliga och politiska företrädare skapar sig alltför iögonenfallande förmåner och gräddfiler. Personligen har jag nog trott att socialdemokrater vill ge röst åt de som har de allra svagaste rösterna och de mest utsatta positionerna i samhället. De som inte tillhör de mest privilegierade och som kanske inte ens har resurser och ork att slåss för bättre villkor för sig själva. Det är där socialdemokratiska partiföreträdare har en insats att göra. Du tycks anse att det är viktigare att agitera och försvara de som redan är privilegierade; som har ansenliga årsinkomster; plus diverse andra förmåner. Till skillnad från dej så vill jag ha minskade klyftor och mer likvärdiga - och värdiga -  levandsförhållanden för fler människor - inte bara för en liten facklig och politisk elit eller för en välsituerad salongsröd medelklass i medelålder och övre medelålder. Som redan har arbetat ihop till en stabil ekonomi och en pension. Till skillnad från dej så anser jag inte att min främsta prioritet är att försvara de som redan lever privilegierade liv. Jag har svårt att tro att alltför bjärta gräddfilsbeteenden gör att alla tusentals arbetslösa ungdomar som nu försöker hanka sig fram mellan studielån och extrajobb lockas till sådana partier - eller sådana fackförbund. Vi får väl se hur de unga kommer att rösta i EU-valet. Däremot är jag liksom dej övertygad om att det kommer mera; vad gäller mediernas bevakning; mycket mera. Självklart väljer medierna åt vilket håll sökarljusen riktas. Men det är inte medierna som skapar verkligheten; de rapporterar om hur verkligheten ser ut. Någotsånär :)   Nu har jag förstås inte pratat om din familjeekonomi; utan om det stötande i att fackliga och politiska företrädare skapar sig alltför iögonenfallande förmåner och gräddfiler.

Personligen har jag nog trott att socialdemokrater vill ge röst åt de som har de allra svagaste rösterna och de mest utsatta positionerna i samhället.
De som inte tillhör de mest privilegierade och som kanske inte ens har resurser och ork att slåss för bättre villkor för sig själva.

Det är där socialdemokratiska partiföreträdare har en insats att göra.

Du tycks anse att det är viktigare att agitera och försvara de som redan är privilegierade; som har ansenliga årsinkomster; plus diverse andra förmåner.

Till skillnad från dej så vill jag ha minskade klyftor och mer likvärdiga – och värdiga –  levandsförhållanden för fler människor – inte bara för en liten facklig och politisk elit eller för en välsituerad salongsröd medelklass i medelålder och övre medelålder.
Som redan har arbetat ihop till en stabil ekonomi och en pension.

Till skillnad från dej så anser jag inte att min främsta prioritet är att försvara de som redan lever privilegierade liv.

Jag har svårt att tro att alltför bjärta gräddfilsbeteenden gör att alla tusentals arbetslösa ungdomar som nu försöker hanka sig fram mellan studielån och extrajobb lockas till sådana partier – eller sådana fackförbund.

Vi får väl se hur de unga kommer att rösta i EU-valet.

Däremot är jag liksom dej övertygad om att det kommer mera; vad gäller mediernas bevakning; mycket mera.

Självklart väljer medierna åt vilket håll sökarljusen riktas.

Men det är inte medierna som skapar verkligheten; de rapporterar om hur verkligheten ser ut.

Någotsånär :)

 

]]>