S-bloggen – värsta bloggen?

Såg just att en bunt bloggare – fick intrycket av att dom är liberaler -  kläckt och sprider idén om att det även bör instiftas ett ”värsta bloggen pris”.

Ett par av de nominerade är s-bloggen i sin helhet; och en för mig okänd förmåga vid namn Monica Green, s, som är föreslagen som konkurrent till Blondinbella.

Här bör väl också påpekas att också den som föreslagit värsta-bloggen-priset själv blev nominerad ganska omgående.

Själv är jag fortfarande lite smått förtrollad av en blogg skriven av en gruppordförande för centerpartiet i Luleå; som nu gudbevars ska ingå i den lokala borgerliga allians som ska satsa på att utmana Karl Petersen i nästa kommunalval.

Kan vem som helst bli gruppordförande i vissa borgerliga partier?

Fast å andra sidan; Monica Green tycks ha påfallande likheter med en sektmedlem på grund av det absoluta gehör hon tycks ha för den etablerade partilinjen.

En etablerad partilinje som väl sällan förefallit så tråkig och foträt som i Monica Greens gestaltning

Kommentarer (15) »

 • Hej Helena,
  föreslår att du använder sökfunktionen för att läsa om Monica Green som är en känd politiker i vårt parti.

  Och att jämföra Monica med Blondin-Bella är helt fel eftersom de jobbar inom helt olika utgångspunkter.

  Eva

 • Helena skriver:

  Det är ganska oviktigt för mej om Monica Green är en känd person i Socialdemokraterna; det var inte vad mitt inlägg handlade om.

  Jag har inte gått med i en sekt; där jag måste känna att jag förväntas kunna varje namn på ledande pastorer; präster eller prästinnor; jag har gått med i ett parti; där jag antar att förändring och påverkan är viktigare än att stryka kända socialdemokrater medhårs.

  Jag förstår verkligen inte skillnaden mellan Monica Green och Blondinbella.

  Kan du förklara den för mej!!!??

 • Bo Widegren skriver:

  Hej Helena, du har ett rappt språk som gör det lättläst. Det som möjligen förvånar är att du med din journalistiska bakgrund inte är mer intresserad av bakgrund innan du skriver. Den blogg du hänvisar till som nominerat s-bloggen i gemen och Monica Green i synnerhet är klart nyliberal och som bl.a. hänvisar till Moderata ungdomsförbundet. Föder detta möjligen en tanke om vad som ligger bakom nomineringarna till värsta-bloggen.

  Det som gör mig än mer bekymrad är att du inte själv upptäcker någon enda skillnad mellan Blondinbellas och Monicas blogg. Det tyder på en bristfällig research för att uttrycka sig milt.

  Vi är på s-bloggar en samling av både amatörer och ganska professionella skribenter och jag hoppas att det skall så förbli. Det innebär naturligtvis att kvaliteten blir mycket olika när det gäller språk och intressant innehåll. Det är nu inte sagt att dessa två egenskaper är korrelerade. Sålunda har jag hittat bloggar som är ”värsta” när det gäller språk men mycket innehållsintressanta. Och omvänt. Ett exempel på det sistnämnda är ovanstående blogg och en tidigare som du skrivit om s-bloggar som en intellektuell skymningszon. Där spinner du bara vidare på flera andra s-bloggare som kackar i eget bo istället för att se att vi är olika och har litet olika sätt att uttrycka oss.

  Nu rörde detta två av dina blogginlägg men jag har också med intresse läst flera andra av dina skriverier och funnit dem värdefulla att ta till mig. Därför framstår det ovan påtalade för mig snarast som plumpar i en annars intressant blogg. Särskilt mycket gillar jag glimtar från norr, då jag länge jobbade i Umeå, Lycksele, Kalix och Gällivare. Jag hoppas jag härmed inte bidragit till intrycket av sekt då jag på detta sätt strukit en känd norrlandssocialdemokrat medhårs.

  Med vänliga hälsningar
  Bo (från andra ändan av Sverige)

 • Apse skriver:

  Heja heja heja!
  Denna blogg är lysande!

 • Helena skriver:

  Bo Widergren:

  Det var trevligt att få din kommentar. Jag brukar roa mej med att läsa både borgerliga och socialdemokratiska bloggar.

  Tycker att det är roligt med åsikter från olika håll.

  Vilket så klart har med min yrkesbakgrund att göra.

  Vem vet; kanske jag kommer att känna att jag sympatiserar rent och klart med hennes åsikter; men mitt första intryck av hennes blogg var att den kändes väldigt socialdemokratiskt foträt.

  Risken finns förstås att du kommer att få se fler plumpar i protokollet.

  Min fråga om skillnaden mellan Monica Green och Blondinbella innebär så klart inte att jag inte inser skillnaden mellan dessa två.

  Däremot tycker jag att ett feministiskt parti och ett aktivt s-kvinnoförbund borde klargöra dessa skillnader på ett betydligt mer medvetandehöjande sätt än vad som sker idag.

  Dvs ett aktivt s-kvinnoförbund ska inte i första hand främst gå ut bara när Mona Sahlin behöver en försvarskedja.

  Ett aktivt s-kvinnoförbund ska antingen se till att nuvarande ordförande börjar föra en reell genusdebatt; exempelvis förklara varför kvinnor ska rösta på socialdemokraterna (representerat av Monica Green) och inte på moderaterna(representerat av Blondinbella).

  Ett aktivt s-kvinnoförbund bör annars se till att så snart som möjligt hitta en ordförande som faktiskt för en reell genusdebatt.

  Den verkar tyvärr nästintill osynlig idag; vilket jag tycker är anmärkningsvärt för ett parti som kallar sig feministiskt.

  Lite oroad blir jag så klart över att se att du stryker en känd norrlandssocialdemokrat medhårs :)

 • Anonym skriver:

  Lysande bra blogg!

 • Helena skriver:

  Tack för dom uppmuntrande tillropen.

  Den genusmedvetandehöjande debatt jag efterlyser får jag nog initiera själv vid ett annat tillfälle.

 • pappa B skriver:

  En snygg bild på en dromedarskötare och hans kvinna finns att beskåda hos pappa B

 • [...] Jag har just läst ett inlägg av en S-bloggare, Helena Viita, som lite grann har föranlett mig att ta till orda i den här debatten. Hennes inlägg, “S-bloggar – värsta bloggen“, är välskrivet, elakt och roligt – och har förstås genast mötts av moralistiska tillrättavisanden, bland annat eftersom hon med omdömet “absolut gehör för den egna partilinjen” sågar en partivän. Du kan läsa hela hennes inlägg här. [...]

 • Helena skriver:

  Hej Enn Kokk:

  Vad roligt att få besök av en gedigen demokrat.
  Och vänstersosse; vilket jag nog tror gäller även för mig själv.

  Lite trött har jag nog blivit på den tillrättavisande ton som funnits i vissa tidigare kommentarer.

  Det vill säga; istället för att resonera kring ett ämne och en mentalitet; så har jag istället fått tips om en uppsättning länkar och tänkbara informationskanaler.

  Med risk för att nu dränkas i ytterligare informationslänkar; och tips om tidningar jag kan läsa; så undrar jag fortfarande; var finns den reella politiska debatten i partiet.

  Jag undrar fortfarande; vart tog återkopplingen vägen efter de cirka 400 000 rådslag som Mona Sahlin hävdar skett i partiet?

  Vad är meningen med sådana rådslag – om de bara försvinner ut i tystnad?

  Är det träffar som i första hand syftar till att ge medlemmar illusionen av att de kan påverka; medan det i realiteten körs ett helt annnat race i en helt annan politisk fåra; långt, långt över de så kallade rådslagen.

  Det vill säga en liten politisk elit som i själva verket är yrkespolitiker och deltar i den ena konferensen efter den andra; men som blir så uppslukade av sina egna uppdrag; att de glömmer bort att de har sina uppdrag som representanter för andra.

 • pappa B skriver:

  Strunta nu i alla politik-kärringar och gör någonting vettigt i stället. Kolla mitt senaste inlägg. HAr mailat till regeringen, samtliga dagstidningar, alla TV-medier ich kommunalpamparna här i Gbg-
  Det här är fan i mig viktigare än mycket annat. Hur skall våra små barn läg- mellan- och högstdieelever utvecklas om det inte får den hjälp som de behöver. Inte ens en fullvärdig måltid om dagen?
  Var med och dra igång den här debatten i stället och gör någonting viktigt i stället för att älta sahlinskan och Green-
  -Det gäller er andra debattörer också. Vakna nu upp för bövelen!
  pappa B

 • pappa B skriver:

  Helt i sin ordning. De tror ju att det är pengar ur egen ficka som skall delas ut.

 • Helena skriver:

  Pappa B:

  Hoppas du får framgång med ditt skolmatsuppror; lägger in länk till rätt inlägg; annars kan det bli lite svårt att navigera för besökare.

  http://ojohan.blogspot.com/2009/02/nu-ar-jag-riktigt-forbannad-igen.html

 • Anders Olsson skriver:

  Välformulerat!

 • helena skriver:

  Tackar, tackar….

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>