Apropå bloggande borgerliga skymningszoner

Den minnegode kommer säkert ihåg gossen Ingerös påstående att s-bloggen utgör en intellektuell skymningszon.

Jag kunde inte låta bli att följa Ingerös exempel; så jag gjorde ett snabbt  och mycket slumpmässigt . urval; och tittade in hos två bloggare som företräder alliansen.

Hittade exempelvis den moderate riksdagsmannen Göran Pettersson som dels har en egen blogg – dels bloggar för Norrtelje Tidning.

I sin blogg har han återgett  frågor som skolungdomar ställt till honom -  och sina  svar på frågorna.

Här är ett exempel:

”• Varför skall vår generation rösta på er?
Därför att vi ser till att de som är i min (samma som era föräldras) ålder arbetar. Därigenom skickar vi inte en stor skuld vidare till er som ni måste betala.”

Han för även ett spännande och genusradikalt resonemang kring kvotering:

”Jag är fortsatt starkt kritisk mot kvotering både inom föräldraförsäkringen som när det gäller bolagsstyrelser. Däremot är jag för en fortsatt könskvotering av äktenskapet.”

Kastade även ett snabbt öga på skånefödda centerpartistiska lokalpolitikern Camilla Hansen; som  har en egen blogg och även bloggar i Norrbottens-Kuriren.

Hon förmedlar en absolut knivskarp analys av vad politik är:

”Politik är som bekant inte släkt med något annat. Därför får norra Sverige invänta sin plats. Vilket som så ofta varit bestämt av någon annan. Må den bekantskap och trygghet hålla oss på den plats vi förtjänar och vill skapa i framtiden.”

Hon delar även med sig av lite mer mustiga, lantligt anstrukna reflektioner; och visar än en gång prov på en oefterhärmlig stilistisk språkdräkt:

” Hela favoritgänget av äldre bybor sprang jag ihop med på stan, glatt återseende. Från så olika byar på tät marsch – fick mig att undra vad som var på gång. Jämtöns representant påminde mig om äldre för äldre-projektet som startat upp.”

Med en sådan högtflygande politisk idédebatt och språklig akrobatik känner jag en viss tvekan till och med inför tanken att använda tidningarna för att slå in fisk.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>