Aftonbladets nyhetsskräp

Retade plötsligt upp mej så att jag höll på att krevera; det debatteras FRA 1, FRA2, FRA3, Ipred 1 till 100; och knappt ett käft hörs om a-kassan.

Så sent som idag talade public service om att en stor grupp människor som arbetar halvtid och stämplar halvtid inom en snar framtid förlorar sin rätt att stämpla halvtid.

Vår nya regering; dom med ARBETSLINJEN,  ni vet; har bestämt att människor numera endast får stämpla halvtid i några månader.

Det betyder att människor som har halvtidjobb kommer att tvingas säga upp sig från de jobben för att få rätt att stämpla heltid.

Det går inte att klara sin ekonomi på ett halvtidsjobb;  så alliansen; ja dom med ARBETSLINJEN, ni vet, har nu ordnat det så vist att människor tvingas säga upp även sina deltidsjobb.

Det är enda möjligheten för att kunna få hel a-kassa och ha en sportslig chans att klara sina utgifter

Nåja, hel och hel, förresten… .

Så ser i alla fall alliansens ARBETSLINJE ut!!!

Fast alliansens försvar är förstås att socialdemokraterna ville göra precis detsamma för ett antal år sedan; men att sossarna stoppades av miljöpartiet och vänsterpartiet.

Något uppretad gick jag ut på nätet för att söka efter vad riksdrakarna skriver om saken.

Ville kasta ett getöga i Aftonbladets nätupplaga; Aftonbladet är nu den enda riksspridda dagliga s-tidning vi har i landet.

Nå vad hade då Aftonbladet lyft upp som dagens viktigaste nyheter:

Jo, det är lätt att redovisa: om vi tar det i fallande ordning.

Uppifrån och ner. (Lägg märke till det populistiska urvalet av signalord i samtliga rubriker.)

Dagens toppnyhet - och därmed den allra viktigaste nyhetshändelsen att lyfta upp framför andra händelser på vår glob –  är enligt Aftonbladet att:

1. John Travoltas äldste son är död.

Det som Aftonbladet därefter anser vara viktigast att vi får veta är att:

2.  Backstjärnan Edman gör comeback.

(Vem fan är Edman? Har aldrig hört talas om karln!!)

Sedan ser Aftonbladets samhällsbevakning ut så här; d v s dessa händelser anser Aftonbladet vara de allra viktigaste av de som nu pågår i landet och världen.

 

3. De slåss om rockbjörnen.

4. Pruta boräntan till 3 procent

5. Han skapade lyxbarnvagnen

6. Världens äldsta människa är död.

7. Rånare sköt i matbutik.

8. Dramatenstjärna anmäler läkare.

9. Fem dagar kvar för nominering till stora bloggpriset.

(Ja, det är gudbevars Aftonbladet som ska göra det urvalet. Fiffigt sätt att lirka sig in i bloggvärlden; och få en jäkla massa fin marknadsföring av bloggarna på köpet. Och ett väldigt smart sätt att försöka återställa den maktförskjutning som skett till gammelmediernas nackdel och bloggvärldens fördel.)

10. Roy och Roger är tillbaka.

11. Jag vill gärna skapa en trend, säger Andrée Jenglertz.

(Vem fan är karln? Har aldrig hört talas om honom!!!)

12. Fler slår sina barn i Sverige.

13. Varning för svaga isar.

14. Tjuven bodde på deras vind…..

Och sisådär en halv kilometer längre ner har Aftonbladet rapporterat om tragiken i Gaza.

Aftonbladets dagordning; en populistisk och slafsigt hopkommen sörja av signalord som vädjar till de allra lägsta av mänskliga instinkter.

Det är bekymmersamt när landets enda riksspridda s-tidning prioriterar sörja medan det pågår en tyst – eller mycket hörbar – förnedring av människor både i landet och i världen.

Och Expressen är inte bättre.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>