Skog och köttgryta.

Det ena leder som sagt till det andra.

När jag fick ta över mammas lilla skogsskifte så blev det till att gå kurser för skogsägare; för att få något så när kläm på skogsbruk.

Det ledde till mycket nytt.

Inte bara att följa med Lappträsk jaktklubb ut på jakt – och äntligen få vara med när en 18-taggare fälldes.

Den jaktutflytken ledde i sin tur till timmar i köket eftersom jag fick med mig lite smaskigt älgkött hem.

I köket har jag aldrig betraktas mej själv som särskilt vass.

 Tillräckligt vassa var definitivt inte heller mina köksknivar; när jag skulle skära bort hinnorna i älgköttet.

Det tog sin modiga tid.

Men sedan fick jag ihop en gryta; som nog var något av det godaste jag snott ihop någon gång.

alggryta1
 

 

 

 

 

 

En massa smålökar, lagerblad, bacon, kryddor – och så efter ett långt kok ett supermört och gott älgkött.

Mmmm

När jag ändå var igång så passade jag på att baka ett bröd.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>