Desinformation från Kommunal

För någon vecka sedan kom det dramatiska nyheter från Kommunal; regeringens nya regler för sjukskrivna skulle drabba mängder med långtidssjukskrivna kvinnor.

Då skulle regeln om långtidssjukskrivningar slå ut mot ett stort antal kvinnor; d v s kvinnor som enligt de nya reglerna måste börja söka arbete på hela arbetsmarknaden – och därmed skulle bli avstängda från ersättning från sjukersättning från årsskiftet.

Det lät dramatiskt; Kommunal skulle ha jouröppet under hela julhelgen för att ge råd och stöd till de drabbade kvinnorna. 

I dag rapporterar Ekot om att Kommunal i själva verket redan skrivit på ett avtal som garanterar att de långtidssjukskrivna kvinnorna i så fall får ersättning av sin arbetsgivare i ytterligare 180 dagar.

Jag instämmer med den kritiska frågeställaren i Ekot.

Nog är det väl sällsynt ansvarslöst av Kommunal att gå ut med ett besked som torde skrämma livet ur mängder av Kommunalmedlemmar; utan att informera om att Kommunal skrivit ett avtal som innebär ett ekonomiskt skydd i ytterligare ett halvår.

Fast Ekot hade väl inte gjort något särskilt vass undersökning heller.

Så mycket oro den missvisande informationen från Kommunal – och Ekot – måste ha kostat för många medlemmar.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>