1+1=0

Det ska bli intressant att se hur det går med den här sammanslagningen.

Men om det ska vara någon mening med två konkurrerande tidningar – så får det ju inte vara alltför vanligt med exakt samma nyheter på förstasidorna.

Den risken är onekligen överhängande om chefer – och anställda – accepterar presskonferensjournalistik.

Eller för den delen; har alltför stor förkärlek för polisnyheter.

Men risken för den sortens journalistik är ju i sin tur överhängande i de fall det på chefsposter placeras konkubiner som saknar tillstymmelse till professionella insikter om journalistik.

Eller som för den delen saknar journalistiska ambitioner – förutom förstås ambitionen ha en god månadslön – och en snygg titel.

Lite egendomligt är det att moderna företag – som jagar kostnader – har råd att betala höga löner till människor som saknar grundläggande professionella kunskaper om sitt yrkesområde.

Sådant blir dyrt i längden.

Och inte minst; det sliter hårt på kunniga medarbetare att försöka göra ett bra jobb – inte tack vare en visionär och skicklig ledning – utan trots en oskicklig ledning.

Fast å andra sidan; medarbetare som orkar arbeta under sådana chefer; kanske inte har så höga ambitioner själva.

Med alltför höga ambitioner skulle de må för dåligt för att bara gilla läget.

Nåja, då gäller det att vara listig som medarbetare; slänga till chefen ett litet köttstycke att riva i emellanåt så att chefen – åtminstone inför sig själv – kan legitimera sin arbetsuppgift.

 

Häromkvällen satt en god vän och jag ute på min balkong.

Vi tittade på den mörka kvällen och in i den öppna elden.

Nej, jag har ingen öppen spis som eldas med björkved.

Men jag har en ännu mäktigare brasa att titta på.

Eldslågan – gaslågan – som stiger mot himlen från SSAB.s masugn.

Att sitta och filosofera på sin balkong på kvällarna och titta på eldflammorna från SSABs masugn; det är en utsikt som inte går av för hackor.

Det är en riktigt magnifik upplevelse.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>