Kommentarer till Havsluft http://www.viita.se/2008/09/05/havsluft/ Tue, 20 Jul 2010 22:30:29 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.0.1 Av: Helena http://www.viita.se/2008/09/05/havsluft/comment-page-1/#comment-145 Helena Mon, 08 Sep 2008 17:14:45 +0000 http://www.viita.se/?p=479#comment-145 Jo, föralldel, soptunnor hör ju inte hemma på en sådan vacker strandpromenad. Och det är lite tråkigt om A-lagarna gör platsen till sin. En annan sak som jag tycker är helt otrolig är att infarten till Luleå, hur jag nu ska klara av att beskriva den jag som har så uselt lokalsinne... Infarten - från Boden är det väl - där finns inte en enda gatlykta. Det är lite ofattbart hur en så lång sträcka som människor ska köra in mot Luleå centrum har fått vara mörklagd år efter år. Om jag som utsocknes var på väg till Luleå den vägen då skulle jag vända om när jag kom till den där mörka sträckan i tron att jag höll på att hamna i väglöst land. Vägen längs Södra hamn är väldigt vacker - fast man får hålla för ögonen när man passerar den stora parkeringsplatsen. Men ju närmare Bergnäset - och de besuttnas kvarter man kommer - desto vackare blir det. Där kommer folk löpande och promenerande med den ena hunden mer exotisk än den andra. Har hundar blivit något slags statussymbol? Vilken sort ger högst status? Jo, föralldel, soptunnor hör ju inte hemma på en sådan vacker strandpromenad.
Och det är lite tråkigt om A-lagarna gör platsen till sin.
En annan sak som jag tycker är helt otrolig är att infarten till Luleå, hur jag nu ska klara av att beskriva den jag som har så uselt lokalsinne…
Infarten – från Boden är det väl – där finns inte en enda gatlykta.
Det är lite ofattbart hur en så lång sträcka som människor ska köra in mot Luleå centrum har fått vara mörklagd år efter år.
Om jag som utsocknes var på väg till Luleå den vägen då skulle jag vända om när jag kom till den där mörka sträckan i tron att jag höll på att hamna i väglöst land.
Vägen längs Södra hamn är väldigt vacker – fast man får hålla för ögonen när man passerar den stora parkeringsplatsen.
Men ju närmare Bergnäset – och de besuttnas kvarter man kommer – desto vackare blir det.
Där kommer folk löpande och promenerande med den ena hunden mer exotisk än den andra.
Har hundar blivit något slags statussymbol?
Vilken sort ger högst status?

]]>
Av: Bert http://www.viita.se/2008/09/05/havsluft/comment-page-1/#comment-138 Bert Sun, 07 Sep 2008 19:25:29 +0000 http://www.viita.se/?p=479#comment-138 Visst är Luleå vackert. Men jag tycker det finns en del kvar att göra. Promenaden längs norra hamnen störs av färjan, som ligger där mitt på. Med soptunnor och annat. Norra hamnpromenaden är ett av Luleås största turistmål, hävdar jag. Går man ut en kväll i juni, juli när vädret är vackert, ser man många utländska turister som söker sig mot solljuset. De hittar dåligt skötta planteringar, A-lagare och köande krogmänniskor. Visst är Luleå vackert. Men jag tycker det finns en del kvar att göra. Promenaden längs norra hamnen störs av färjan, som ligger där mitt på. Med soptunnor och annat.

Norra hamnpromenaden är ett av Luleås största turistmål, hävdar jag. Går man ut en kväll i juni, juli när vädret är vackert, ser man många utländska turister som söker sig mot solljuset. De hittar dåligt skötta planteringar, A-lagare och köande krogmänniskor.

]]>
Av: Helena http://www.viita.se/2008/09/05/havsluft/comment-page-1/#comment-131 Helena Sun, 07 Sep 2008 00:54:27 +0000 http://www.viita.se/?p=479#comment-131 Japp, jag ringer när det blir dag igen; så jag slipper väcka din fru och dina barn. Japp, jag ringer när det blir dag igen; så jag slipper väcka din fru och dina barn.

]]>
Av: Bernt http://www.viita.se/2008/09/05/havsluft/comment-page-1/#comment-129 Bernt Sat, 06 Sep 2008 23:40:12 +0000 http://www.viita.se/?p=479#comment-129 Hej kompis! Du har för mycket grönt, ge bilderna mer ljus och mindre kontrast så skall du se att de blir väldigt fina. Hör av dig på nallen skall jag förklara. Nattikram Bernt Hej kompis! Du har för mycket grönt, ge bilderna mer ljus och mindre kontrast så skall du se att de blir väldigt fina. Hör av dig på nallen skall jag förklara.
Nattikram
Bernt

]]>