FRA

Häromdagen läste jag ett inlägg i DN av Hanne Kjöller.

Egentligen tycker jag att hon haft ganska ruggiga åsikter – inte minst när hon debatterat kring sjukskrivningar.

Jag har svårt att tro att Hanne Kjöller någonsin har gjort någon närmare bekantskap med människor som råkat ut för något värre än halsfluss.

En människa som haft en sådan erfarenhet skulle inte ha kunnat skriva sådana inlägg som hon gjort i det ämnet.

Nåja, det inlägg hon skrev om FRA i DN 15 juli var däremot riktigt bra.

Hon skriver om hur folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag försvarar FRA-lagen.

Men hon dammar också av en bok som Erik Ullenhag sägs ha skrivit för tio år sedan och som hette ”Myten om det liberala Sverige”.

Och så här uppges han ha skrivit i den boken:

”På Kuba läser säkerhetstjänsten alla e-postmeddelanden som kommer in eller går ut ur landet. Det låter absurt att det är praktiskt genomförbart, men det beror på att det bara finns en server i landet och på att mängden e-post som sänds från Kuba är tämligen liten. Nu är Kuba som bekant en kommunistdiktatur och Kubas skäl för att läsa folks privata e-postkorrepondens är knappast gångbara i en demokrati som Sverige.”

Och för att citera Hanne Kjöller vidare – när hon i sin tur citerar Erik Ullenhag.

Han sägs ha varnat för att det ofta går ”att hitta goda och behjärtansvärda skäl för att staten ska kunna göra intrång i den personliga sfären…….De små stegen mot Storebror ser dig-samhället leder faktiskt inte till något trevligt samhälle. Vi måste hela tiden vara vaksamma mot ytterligare steg och det är redan hög tid att ta ett antal steg tillbaka.”

Hanne Kjöller påminner också om att folkpartisten Maria Lundqvist Brömser röstade för FRA-lagen för att några veckor senare på DN debatt argumentera mot den proposition som hon tidigare röstat för.

Inga kommentarer ännu.

Lämna en kommentar

XHTML– Allowed tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>