Kommentarer till Träd, barn, bok http://www.viita.se/2007/07/18/trad-barn-bok/ Tue, 20 Jul 2010 22:30:29 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.0.1 Av: Helena http://www.viita.se/2007/07/18/trad-barn-bok/comment-page-1/#comment-51 Helena Mon, 30 Jul 2007 12:43:16 +0000 http://www.viita.se/?p=217#comment-51 <p>Hej Imanja.</p> <p>Jag läste ditt citat igen; om att våga eller inte.<br /> Jo, det ligger nog väldigt mycket i det; men det svåra är ju just att våga,<br /> Fast ibland kanske det är så att man ska handla först och tänka sedan; förändra först; istället för att planera för att förändra.<br /> Fast det var väl egentligen så när jag lämnade min arbetsplats.<br /> Det var mina ben som tog beslutet åt mig; det var mina ben som gick ner med mig till chefen.<br /> Det var min kropp som tog kommandot över mitt huvud; jag har aldrig upplevt något liknande.<br /> Fast det finns ju ett uttryck som heter; det man inte har i huvudet får man ha i benen. :)</p> <p>Jo, jag har läst Tudor-Sandahl bok; den var fantastiskt inspirerande.</p> Hej Imanja.

Jag läste ditt citat igen; om att våga eller inte.
Jo, det ligger nog väldigt mycket i det; men det svåra är ju just att våga,
Fast ibland kanske det är så att man ska handla först och tänka sedan; förändra först; istället för att planera för att förändra.
Fast det var väl egentligen så när jag lämnade min arbetsplats.
Det var mina ben som tog beslutet åt mig; det var mina ben som gick ner med mig till chefen.
Det var min kropp som tog kommandot över mitt huvud; jag har aldrig upplevt något liknande.
Fast det finns ju ett uttryck som heter; det man inte har i huvudet får man ha i benen. :)

Jo, jag har läst Tudor-Sandahl bok; den var fantastiskt inspirerande.

]]>
Av: Helena http://www.viita.se/2007/07/18/trad-barn-bok/comment-page-1/#comment-48 Helena Fri, 20 Jul 2007 18:09:41 +0000 http://www.viita.se/?p=217#comment-48 Faktiskt så sparade jag en tidning som kom från Svenska kyrkan - Kyrknyckeln - för att jag tyckte att en kyrkoherde - Ulla-Lena Bäckman - skrev något där som tål att påminna sig om. Och som passar in även i det här sammanhanget: Så här skrev hon: "DU ÄR NÅGON. Ditt människovärde är absolut. Du kan inte förtjäna ditt människovärde. Det kan inte bestämmas av någon annan, inte betygsättas av någon annan, inte godkännas av någon annan och inte heller av dig själv. Du är inte mer värd - men inte heller mindre värd än någon annan människa. Du kan vara särskilt mycket värd för någon som håller av dig. Det är gott. Men ditt människovärde är ett och detsamma och det gäller till ditt sista andetag. Du är en gåva, en unik gåva inte lik någon annan....." Det där borde kanske envar sätta upp på sitt kylskåp; värt att komma ihåg även om vi blir dumpade i kärlek, vänskap eller arbetsliv. Faktiskt så sparade jag en tidning som kom från Svenska kyrkan – Kyrknyckeln – för att jag tyckte att en kyrkoherde – Ulla-Lena Bäckman – skrev något där som tål att påminna sig om.
Och som passar in även i det här sammanhanget:

Så här skrev hon:
”DU ÄR NÅGON. Ditt människovärde är absolut. Du kan inte förtjäna ditt människovärde. Det kan inte bestämmas av någon annan, inte betygsättas av någon annan, inte godkännas av någon annan och inte heller av dig själv. Du är inte mer värd – men inte heller mindre värd än någon annan människa. Du kan vara särskilt mycket värd för någon som håller av dig. Det är gott. Men ditt människovärde är ett och detsamma och det gäller till ditt sista andetag. Du är en gåva, en unik gåva inte lik någon annan…..”

Det där borde kanske envar sätta upp på sitt kylskåp; värt att komma ihåg även om vi blir dumpade i kärlek, vänskap eller arbetsliv.

]]>
Av: Imanja http://www.viita.se/2007/07/18/trad-barn-bok/comment-page-1/#comment-46 Imanja Fri, 20 Jul 2007 08:31:35 +0000 http://www.viita.se/?p=217#comment-46 Om du inte redan har det, så kanske du kan läsa Patricia Tudor-Sandahls "Ordet är ditt" som motvikt. (fast med det inte sagt att det är något fel med gammalt var som väller ut... det är så gammalt var ska behandlas!) citat av Seneca ur ovan nämnda bok: "It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare things are difficult" Du har säkert något unikt att berätta som bara du kan berätta och på ditt sätt. Om du inte redan har det, så kanske du kan läsa Patricia Tudor-Sandahls ”Ordet är ditt” som motvikt.

(fast med det inte sagt att det är något fel med gammalt var som väller ut… det är så gammalt var ska behandlas!)

citat av Seneca ur ovan nämnda bok:

”It is not because things are difficult
that we do not dare,
it is because we do not dare
things are difficult”

Du har säkert något unikt att berätta som bara du kan berätta och på ditt sätt.

]]>